Thailand er kjent for sine utrolig vakre øyer, og i denne artikkelen kan du lese mer om noen av dem.

Koh Kradan

thai4Koh Kradan er en idyllisk øy som ligger i Andamanhavet. Her finner man hvite strender, grønne åser og blått hav. Dette er et fint sted å snorkle, og selvsagt kan man nyte dagene på stranden. Koh Kradan regnes som en av Thailands vakreste øyer. Det finnes flere vakre korallrev i området. Korallrevet i sør er lettest tilgjengelig, mens det er nord er litt vanskeligere å komme til. Man kan lett leie snorkelutstyr. En annen ting mange setter pris på, er at det ikke er butikker der, og ingen selgere som maser. Da kan man virkelig slappe av og nyte dagene. Øya har ikke så mange aktiviteter å by på, så den passer best for turister som bare vil slappe av i et par dager. Har man lyst til å gjøre noe, kan man ta en kajakktur rundt øya. Øya har ingen minibanker, og man kan ikke besøke øye i den våteste årstiden. Man kan leie rom eller hytter på åtte ulike steder på øya, og prisklassen varierer ganske mye etter hva man velger. Noen hytter er enkle, andre er luksuriøse.

Koh phi phi

thai5Phi Phi er en øygruppe som ligger i Phang Nga-bukta. Øyene ligger mellom øya Phuket og Krabi på fastlandet. Bare den største øya, Koh Phi Phi Don har fastboende innbyggere, men mange turister reiser også til den nest største øya, som heter Koh Phi Phi Lee. Den er kjent for herlige sandstrender. Og ettersom Phi Phi ligger i et av landets best utviklede turistområder, er det enkelt å komme seg dit. Øyene er populære både blant badegjester og dykkere. I mange år var disse øyene en skjult hemmelighet for de fleste turister, men nå er de en del av masseturismen. Disse øyene er litt mindre preget av moderne utbygging, og er mer autentiske enn Krabi, Phuket og Koh Samui. Likevel kommer det mange turister spesielt til byen Ban Ton Sai, der den største havna ligger. Phi Phi øyene ble mye omtalt etter jordskjelvet og tsunamien i 2004. Phi Phi øyene har et areal på 12,25 km2, og det bor bare 2500 mennesker der. Øygruppa omfatter øyene Koh Pai , Ko Phi Phi Lee, Koh Yung, Ko Phi Phi Don, Ko Bida Nok, Ko Mai Phai, og Ko Bida Noi. Her finner man mye vakker natur å utforske.

Koh Lipe

thai6Koh Lipe ligger sør i Andamanhavet, og er kjent for hvite sandstrender og lyseblått vann. Øya ligger omtrent 60 km fra fastlandet, og tilhører en øygruppe på 10 ubebodde øyer. Koh Lipe er den eneste bebodde øya i øygruppa. De anbefales å ta en dagstur til de omliggende øyene, for naturen er vakker, og den marine parken er vel verdt å få med seg. Øygruppa er del av den store Tarutao Marine Nasjonalpark, som ble etablert i 1974. Nasjonalparken består av omtrent 50 øyer, og dekker et område på 1500 km2. Koh Lipe kan by på late dager på stranden, eller man kan snorkle utenfor stranden. Det er også mange muligheter for å dykke i det klare vannet. Overnattingsmulighetene er mange og varierte, fra enkle bambushytter til luksushoteller med svømmebasseng. Man kan spise god mat på restauranter, smake gatemat eller besøke en kafé. Båter ankommer øya daglig, så det er lett å komme seg dit. I høysesongen går det også båter fra øya til andre øyer i området. Når man først er på Koh Lipe, er det lett å komme seg rundt, ettersom øya er liten og flat. Det er tre hovedstrender på øya, og strendene ligger bare 10-20 minutters gange fra hverandre.

Koh Tao

thai7Koh Tao (Skilpaddeøya) er en liten øy i Siambukta. Men selv om øya er liten, er trafikken like tett som i en storby, ettersom innbyggerne elsker å kjøre små firehjulstrekkere. Denne øya er et godt utbygd turiststed, og mange unge turister kommer dit. Øya har mange restauranter, som serverer mat fra mange land, men mobildekningen kan være dårlig mange steder. Derimot finner man mange nettkafeer, og mange spisesteder tilbyr også gratis nettilgang, så man trenger ikke å være helt frakoblet den moderne verden. Koh Tao er det perfekte stedet for dykkere, og det er også mange dykkerskoler på øya, slik at nybegynnere også kan oppleve undervannsverdenen rundt øya. Ta gjerne en rundtur rundt på øya med en longtailbåt. Hvis du leier en båt, bestemmer du selv hvor ofte båten skal stoppe. Det meste av øyas uteliv finner du på vestkysten. Dersom du ikke er interessert i å dykke, kan du slappe av på stranden eller leie en sykkel eller en kajakk. Du finner også et treningssenter på øya, eller du kan bare gå rundt og utforske strender og bukter. Fisketurer til naboøyene anbefales for de som liker dypvannsfiske.

Koh Samet

thai8Koh Samet er en nasjonalpark. Øya ligger 30 minutter utenfor kysten av Rayong, og er både fredelig og avslappende. Koh Samet har vakre strender. Forskjellen mellom flo og fjære er stor, og, sammen med kraftige vinder, kan den vekslende vannstanden skylle i land en del søppel på strendene. Ettersom øya er en nasjonalpark, er det ikke tillatt med kommersiell aktivitet på strendene. Man finner altså ingen kafeer, utleie av strandutstyr eller lignende. Øya egner seg til vannsport, snorkling, dykking og bading. Det er flere restauranter på øya, i tillegg til barer og et diskotek. Vestsiden av øya er rolig og fredelig, mens de meste av aktiviteten foregår på østsiden. Det er ingen shoppingmuligheter på øya, men kan man få kjøpe suvenirer. Hvis du vil utforske de indre delene av øya, må du betale inngangspenger, for øya er en nasjonalpark. Øya er bare 6 km lang fra nord til sør, og bebyggelsen består av fiskerlandsbyer og moderne hoteller. Det er mulig å leie båter for utflukter, eller leie en kajakk dersom du vil utforske øya på egen hånd. Vannscootere kan også leies, til tross for at øya er en nasjonalpark. Det er ingen brygger langs strendene, så man må være forberedt på å vasse litt.