I Bangkok finner man en mengde såkalte rooftop bars. Som navnet tilsier, er dette barer som er plassert på taket, og da som regel på taket av høye bygninger. Det gir en herlig utsikt, samtidig som man sitter stille, høyt over trafikken, og kan nyte stjernehimmelen over byen. Her er en oversikt over noen gode takbarer i Bangkok. Men før du besøker disse barene bør du kle deg fint. Sportsshorts, sandaler og ermeløse skjorter for menn er som regel ikke tillatt i disse barene.

The Nest

the-nest-bangkokDenne baren er populær, og ligger på toppen av hotellet Le Fenix. Baren ligger i 8.etasje, og har kanskje ikke den samme utsikten som barene som ligger enda høyere opp, men atmosfæren er herlig. Her sitter man i små ”reir”, som er en slags store senger med tak over. Baren har også behagelige sofaer, og serverer ulike retter, fra tapas til hovedmeny. Selv om baren ligger lavere plassert enn de andre barene som er nevnt her, får man alltid litt utsikt når man kommer noen etasjer opp.

Vertigo and Moon Bar

Denne baren ligger 61 etasjer over gatene, og byr på en unik opplevelse. Man kommer virkelig opp i høyden, og har herlig utsikt. Her kan man nyte en drink eller spise grillmat. De serverer både thaimat og vestlig mat, og de gir deg til og med en liten lommelykt som du kan lese menyen med, ettersom stedet er svakt opplyst. Den svake belysningen skal gi deg en bedre utsikt om kvelden, og utsikten er virkelig upåklagelig. Takbaren er ikke åpen når det regner, men da kan man gå inn i en av de andre restaurantene i bygningen, og nyte utsikten derfra.

Sirocco and Sky Bar

Denne baren tar deg med helt opp i 63.etasje, og ligger ikke langt fra Vertigo and Moon bar. Sky Bar gir deg utsikt både over byen og over elven. Baren er litt større enn Vertigo and Moon bar, men begge disse stedene er sjarmerende og verdt et besøk. Baren er plassert i State Tower (The Dome), som er et velkjent bygg i Bangkok. Sirocco and Sky Bar ble ekstra godt kjent da den dukket opp i filmen The Hangover Part 2. Dette er en av de høyest beliggende barene i byen, så du er garantert god utsikt.

Above Eleven

Denne baren ligger i 33.etasje, og har utsikt mot byens ellevte distrikt. Dette er en velkjent bar, som ligner litt på en takhage. Maten er en blanding av peruansk og japansk mat, og det er mange spennende retter å velge blant. Dersom du vil ha et bord ved kanten, lønner det seg å bestille på forhånd. Her kan man nyte solnedgangen og utsikten, enten alene eller sammen med en kjæreste eller gode venner.

Octave

octave-bangkokMange takbarer ligger på toppen av hoteller, og Octave er en av disse. Den ligger på taket av Marriott Sukhumvit hotell. Det mest spesielle med denne baren, er at den ligger i fire etasjer. Den øverste etasjen har 360 graders utsikt. Drinkene er ganske kostbare her, men utsikten og opplevelsen er fantastisk, så kanskje man bør koste på seg et besøk. Her må man kle seg fint for å komme inn. Den nederste etasjen av baren ligger 45 etasjer opp. Her er det en lang balkong med sofaer. Private rom finner man i andre etasje, så man har muligheten til å forhåndsbestille et rom. Også tredje etasje har en annen balkongbar. Men høydepunktet er selvsagt på toppen, der man har utrolig utsikt. Måltidene er mer snacks enn hovedretter, så dette er ikke stedet å gå dersom du er skikkelig sulten.

Cloud 47

Dette er stedet å dra til dersom du vil oppleve en litt annerledes takbar. Cloud 47 ligger på toppen av en kontorbygning (United Center). Prisene er ikke avskrekkende, og stemningen er avslappet og behagelig. Navnet henviser til at baren ligger i 47.etasje. Her er det luftig. Interiøret er hvitt, mens LED-lys skaper en fargerik stemning. Man ser byen og elven Chao Phraya. Maten er en blanding av thailandsk mat og internasjonal mat. I vinbaren kan du velge mellom mer enn 400 merker fra hele verden. Stedet ble laget for å være relativt prisgunstig.

Park Society

Denne baren ligger på toppen av Sofitel So Bangkok hotell. Dette er et luksushotell, men man trenger selvsagt ikke å være gjest på hotellet for å besøke baren. Park Society gir deg tre valgmuligheter. Du kan sitte i spisesalen med stemningsfull belysning og speil, der du kan velge fra en imponerende meny av internasjonale retter. Eller du kan gå ut på balkongen, der du kan nyte drinker, behagelig musikk og en fantastisk utsikt over Lumpini Park. Den tredje muligheten er å gå opp en etasje, til Hi-So Cabana, for å få en mer intim atmosfære. Man må betale ekstra inngangspenger for å komme til toppetasjen.

Signor Sassi

signor-sassi-bangkokItaliensk mat slår an verden over, og Signor Sassi er en internasjonal restaurantkjede som ble startet i 1984. De serverer selvsagt italiensk mat, fra pasta til antipasta, og til og med dekorasjonen har et italiensk preg. Vinlisten er imponerende, og det samme er utsikten. Spisestedet ligger på 37.etasje, og har et stort spiseområde. Det beste er selvsagt at man kan sitte langs kanten av en terrasse og se ned på den travle byen under seg, mens man spiser god mat. Dette kan være et fint alternativ dersom man ikke er så begeistret for den lokale thai-maten.

Besøk en takbar

Selv om du er i Thailand for å bade, er det spennende å besøke Bangkok. Da bør du prøve å få med deg et besøk på en takbar, enten det er en av dem vi har nevnt her, eller en annen bar. Når du kommer opp i høyden, er trafikkstøyen mindre, og du får sett mer av byen og området. Sjekk på forhånd hvilken kleskode som gjelder for den baren du har valgt, ettersom kravene de stiller kan variere en del. Prisen på drinker og mat varierer også, og det finnes mange flere takbarer og spisesteder enn de som er nevnt i denne artikkelen.